Nyheder Metal Himmerland

ugebrevet a4

UgebrevetA4.dk

Ugebrevet A4

Nyhedsbrev september 2013

Jobcentre: Vi kender jobmulighederne bedre end A-kasserne

Hvis man vil vide noget om jobmulighederne i kommunen og de lokale virksomheders behov, så skal man gå til jobcentrene. Ikke A-kasserne. Jobcentrene ved langt mere om de forhold, siger Jobcentrene selv.

Mens politikerne debatterer, hvem der har de bedste forudsætninger for at få de ledige tilbage i job, så er lederne af landets Jobcentre ikke i tvivl. Jobcentrene ved langt mere om jobmulighederne og virksomhederne i kommunen, end A-kasserne gør. Det fremgår af en spørgeskema-undersøgelse, som DA’s Agenda har foretaget.

 

Agenda har stillet landets Jobcenterchefer en række spørgsmål.

På spørgsmålet: Jobcenteret har et godt kendskab til de lokale virksomheder og de lokale jobmuligheder, svarer 30 Jobcentre meget enig. 21 svarer enig. Ingen er uenige.

Omvendt forholder det sig ved spørgsmålet: A-kasserne har et godt kendskab til de lokale virksomheder og de lokale jobmuligheder. Det er kun 2 Jobcentre meget enige i og 12 er enige. 12 svarer hverken/eller og 18 er uenige. 5 er meget uenige.

Lone Lykke Marker, arbejdsmarkedschef i Lejre, anerkender, at a-kasserne er dygtige inden for deres egen branche.

Men en enkelt branche er bare for snævert et fokus. I Jobcenteret har vi langt større kendskab til hele vores lokale arbejdsmarked, og ikke kun hvad der sker inden for et enkelt fagområde. Vi ser på, hvad den ledige borger har af kvalifikationer også uden for hans eller hendes vante fagområde. Det bør A-kasserne blive meget bedre til, siger hun.

Hun peger også på, at kommunens samarbejde med virksomhederne omkring andre målgrupper, f.eks. sygemeldte og fleksjobbere, samt på andre fronter end det beskæftigelsesmæssige, giver jobcenteret en stor fordel, som A-kasserne ikke har.

I KL er kontorchef Niels Arendt Nielsen ikke i tvivl om hvordan Jobcentrenes svar skal tolkes. Det viser endnu engang, at beskæftigelsesindsatsen ligger godt i kommunerne. Jobcentrene har en tæt kontakt med virksomhederne, da det er krumtappen der skal sikre, at ledige kommer i job. Og det er der også god økonomi i for kommunerne, siger han.

Han mener, at kommunerne i sagens natur har en langt bredere indsigt i virksomhedernes forhold end A-kasserne, da kontakten til virksomhederne både handler om erhvervs- og beskæftigelsespolitik.

Nyhedsbrevene er lavet af:

LO konsulenterne i Nordjylland Morsø, Thisted, Vesthimmerland, Jammerbugt, Mariagerfjord, Rebild, Aalborg kommuner og LO sektioner: Steen Christensen, mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. tlf 20 911 150

 

Frederikshavn / Læsø, Hjørring, Brønderslev, Aalborg kommuner og LO sektioner: Kia Klostergaard, mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. tlf 23 60 06 39

 

 

Læs hele nyhedsbrevet her

 

Søg

Nyheder Avisen DK

Avisen.dk

Nyheder fra Avisen.dk

3F nyheder

Nyheder

Daglige nyheder om dit job og arbejdsliv.
OKlogo.jpg