Nyheder Metal Himmerland

ugebrevet a4

UgebrevetA4.dk

Ugebrevet A4

Spot på unges arbejdsmiljø

I næste uge vil erhvervsskoleelever i ti danske byer diskutere, hvordan de får et sikrere arbejdsmiljø. De får besøg af standupperen Mads Brynnum og freestylerapperne Pede B og Fantomet, der leverer rap og interviews på scenen. Anledningen er Uge 43, Den Internationale Arbejdsmiljøuge.

I Danmark har vi valgt at sætte fokus på unges arbejdsmiljø. De unge er langt mere udsat for arbejdsulykker end deres ældre kolleger, og den udvikling skal vi have vendt, siger LO’s næstformand Lizette Risgaard.

En undersøgelse fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) fra 2012 viser, at mænd mellem 18-24 år har 40 pct. større risiko for at blive ramt af en arbejdsulykke, mens kvinder i samme alder har hele 80 pct. større risiko sammenlignet med gennemsnittet.

Forebyggelse gennem samarbejde

Den Internationale Arbejdsmiljøuge foregår i et samarbejde mellem Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur, LO, FTF, DA, Arbejdstilsynet og Arbejdsmiljørådet.

– Styrken ved uge 43 er, at både arbejdsgivere, lønmodtagere og myndigheder står sammen om projektet. Målet er, at de unge bliver bedre til at passe på sig selv og hinanden – og så naturligvis, at de finder ud af, at et sundt og sikkert arbejdsmiljø skabes i samarbejde med ledelsen på arbejdspladsen, siger Lizette Risgaard.

I år er der arrangementer på erhvervsskoler i følgende byer:

Mandag den 21.: Rønne

Tirsdag den 22.: Vordingborg og Nakskov

Onsdag den 23.: Odense, Fredericia og Sønderborg

Torsdag den 24.: Silkeborg og Herning

Fredag den 25.: Aars og Hjørring

Læs mere

 

De unge er langt mere udsat for arbejdsulykker end deres ældre kolleger. En undersøgelse viser, at mænd mellem 18-24 år har 40 pct. større risiko for at blive ramt af en arbejdsulykke, mens kvinder i samme alder har hele 80 pct. større risiko sammenlignet med gennemsnittet. Den udvikling skal vendes.

Lizette Risgaard
LO's næstformand